«To Små Bulgarere forbedrer norsk viseskatt»  

Du finner dem på Facebook, der de har skaffet seg fans fra hele verden. Norsk viseskatt blir aldri vakrere enn dette.

          LENKE TIL DERES FENOMENALE DEBUTVIDEO PÅ FACEBOOK:

                       https://fb.watch/2O4211bnAl/


INFO FOR DEM SOM IKKE GIDDER Å LESE ANMELDELSEN OVENFOR:


Knut Hanfen spiller trekkspill, uten å vite at instrumentet hans har en  stor svakhet:

Det er ikke lekk! Et trekkspill skal ha slitasjehuller øverst på belgen slik at det blåser kald luft opp mot halsen til trekkspilleren. Det er denne trekken som har gitt navnet til instrumentet trekkspill. Mange trekkspillere får lungebetennelse grunn av denne trekken og dør i ung alder. Folk som ikke spiller trekkspill synes  det er helt greit.


Hristo Titovic trakterer ukulele og skallebanker (bulgarsk folkeinstrument med to kuler som dunkes mot hodet i takt med musikken for å unngå å sovne). Skallebankerkulene er støpt i hardplast slik at her er det selve skallen på musikeren som blir slitt, der første stadium er tidlig skallethet. På hodeskallefossiler av de første bulgarerne kan man se tydelige hull, noe som tyder på at de spilte musikk i Bulgaria allerede for 600.000 år siden.


Ayla Hoinn deltar på de fleste videoene på Facebook og var en svartsmuskete hund av ubestemt rase. Dens spesialitet var intens bjeffing som hadde til hensikt å nøytralisere lyden av trekkspill. Ayla Hoinn er dessverre ikke blant oss lenger.


Linker til de andre videoene vil bli forsøkt lagt ut fortløpende . Vi prøvde å legge dem ut på Vipps, men det fikk vi ikke til.


Nedenfor finner du (eller den du bemyndiger) en stemningsfull rapport fra verdensturnépremieren i 2019, samt plakaten til nyttårskonserten samme år. Og nedenfor der igjen er det noen bilder fra platelanseringsrurnéen sammen med coverbandet RACER i oktober.


Departementsminister Pjoltr Glaz,

Det Kongelige Bulgarske Kulturdepartement.

Her er vi på scenen og smisker med publikum:

Her slapper vi av backstage sammen med RACER: